Backtimjan blommar

På en liten ytan i rabatten har jag lagt ut platta stenar som jag hittat och mellan dem har jag planterat backtimjan ’Purple Beauty’. De skulle passa perfekt där tänkte jag. Totalt köpte jag 4 plantor som nog kommer från två olika odlingar och dessa delade jag direkt innan planteringen så jag fick 8 små plantor av dem. Så här såg det ut då:

garden6Tiden går tydligen fort och idag när jag kom hem efter ett litet tältäventyr så hade flera plantor slagit ut i full blom. Härligt 🙂

backtimjanUnderbar växt. Tanken är att jag ska jag ska få plats med ett litet bord och en liten stol just där mitt i planteringen så jag kan sitta där som tjuren Ferdinand sen. 🙂

Jag bläddrade fram lite info om just den sortens backtimjan jag planterat och hittade följande text:

”Perenn med utbrett mattbildande växtsätt som trivs i sol. Höjd 5 cm. Blommar med 5 cm höga rödvioletta blommor i juni – juli. Små mörkgröna aromatiskt doftande blad. Vintergrön. Lätta sandblandade jordar. Tål torka. Stenpartier, murar, klippskrevor och liknande. Mycket omtyckt av bin.”

Så jag får väl vara lite försiktig så jag inte råkar mörda några av hyresvärdens bin om jag ska sitta där när de kommer på besök.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *