”Cheesecake” utan cheese

cheesecakeDen här kakan bjuder på både sötma och lite syrlighet i en skön sammansättning. Någon ugn behövs inte men en matberedare/mixer med S-blad är behövlig.

Till bottnen behövs 100 gr sötmandel och minst 75 gr urkärnade dadlar. Om man vill eller tycker det behövs kan man ta upp till drygt 100 gr dadlar. Hacka dadlarna grovt med en kniv. Mandeln och dadlarna körs sedan i matberedaren till en massa. Man kan behöva köra en stund innan degen tar ihop. Klä sedan en mindre form med plastfolie (cirka 16-17 cm i diameter, eller motsvarande fyrkantig form) och pressa ner degen i denna. Platta till ordentligt.

Till ”ostmassan” behöver man:

200 gr cashewnötter
3 msk vatten
3 msk pressad citron
2 msk honung
0,5 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker)

Mixa nötterna så fint som möjligt och blanda sedan detta med de övriga ingredienserna.

Bred ut massan över botten och ställ in i kylskåpet minst en timme så att kakan sätter sig.

Toppa kakan med valfria bär, cirka 1½ dl, innan serveringen.

 
Follow on Bloglovin

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>