Coolaste yogaupplevelsen

Jag deltar i en yogaklass med kundaliniyoga en gång i veckan. Det är min friskvårdstimme på jobbet. Ett yogapass består vanligen av en serie övningar, en stunds vila på rygg och sedan en meditation.

Den här gången var lite speciell. Alla var väldigt lugna, utom en som var extremt stressad och hela tiden tittade på klockan. Vi som deltog märkte ju inget av det då vi blundade. Den meditation som läraren valt för dagen var en andningsmeditation. Det finns åtskilliga sådana, men i den här övningen skulle man dra in luft genom näsan i fyra sniffar och sedan andas ut fyra gånger på rad samtidigt som man skulle tänka ett mantra.

Jag somnade nästan, försvann bort mer eller mindre, trots att jag fortfarande ändå var vaken och satt upp utan tendens att ramla omkull. När meditation avslutats skulle vi andas långa, djupa andetag. Jag tog ett andetag. Sedan hade jag inte något behov av att andas mer. När sen läraren sa åt oss att ta ett långt djupt andetag igen så insåg jag att jag inte gjort det på väldigt länge (1 minut var det då jag frågade efteråt). Jag hade helt enkelt inte haft något behov av det.

Det var verkligen helskumt. Jag hade ju aldrig trott att jag skulle kunna klara mig utmärkt på ett enda andetag under en hel minut.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *