Där det finns en vilja finns det en väg – Del 1

secret

Där det finns en vilja finns det en väg.

Som jag nämnt tidigare så är mitt valspråk ”där det finns en vilja finns det en väg”. Något jag velat ha i cirka 20 år, är ett eget hus, men jag har inte haft möjligheten att skaffa ett hus – förrän nu.

Vägen har varit lång och krokig, men jag aldrig tappat siktet.

Under vårvintern som var, kände jag att det började närma sig. En hake var att jag hade (och har fortfarande) mitt jobb i Stockholms län. Priserna på hus är helt enkelt så höga i området att jag faktiskt inte har råd, oavsett hur länge jag sparar. Jag har en normal lön och kan lägga undan ungefär hälften men det räcker inte. (Jag kan f.ö. inte fatta hur andra har råd med flera miljoner.) Det var ett faktum som gjorde att jag insåg att för att kunna köpa ett hus måste jag flytta någon annanstans. Därmed skulle jag också behöva byta jobb.

Så jag började bläddra bland jobbannonser och det var den ena oinspirerande annonsen efter den andra. Jag hittade inget som fångade mitt intresse. I stället började jag fundera mer på vilken typ av jobb jag kunde tänka mig i stället och sedan genom alternativa vägar försöka hitta just det jobbet.

När jag tänkt klart började jag fundera vidare på hur jag skulle kunna få vad jag ville ha. Förutom att hålla koll på intressanta företag så tänkte jag att jag också göra en film, max 3 minuter lång, där jag skulle presentera mig och vad jag kan. Den skulle jag sedan försöka sprida bl.a. genom sociala medier samtidigt som jag skulle skicka spontanansökningar till de företag jag var intresserad av. Det hela skulle också kompletteras med innehåll på den här bloggen och de profiler jag har om mig på diverse ställen på nätet. Med så många tentakler ute, borde det ju bli ett napp, eller hur?

Manuset till filmen tog ett tag att tänka ut. Jag brainstormade titt och tätt och antecknade idéer när de dök upp. Så småningom började idéerna sina och då började jag klippa ihop en film. En del material hade jag, en del annat behövde jag spela in.

I det här läget vände läget.

Fortsättning: Del 2

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *