Där det finns en vilja finns det en väg – Del 2

Fortsättning från Del 1

Jag har ju aldrig varit särskilt hemlig med vad jag vill och min chef insåg ju att ett hus var prioriterat för mig och att jag var målmedveten på den punkten. Hon insåg också att det innebar att jag skulle flytta och byta jobb, för att det var vad som krävdes för att jag skulle nå målet.

Hon gillade inte tanken på att bli av med mig. Men vad skulle hon göra? Det fanns två alternativ. Antingen var det att hitta någon annan att sätta på min stol eller att möjliggöra distansarbete.

Det blev det sistnämnda. Mitt jobb sker mest framför datorn och med teknikens hjälp är det ju fullt möjligt att jobba på distans.

Trevligt. Jag stoppade planen på ett nytt jobb i byrålådan och arkiverade manuset och filmen. Ett nytt jobb var ju aldrig något självändamål, utan bara ett medel att nå målet.

I det här läget var det i mitten av maj. Då jag tänkte mig ett boende en bra bit bort, så var det inte helt lätt att åka på visningar. Jag bestämde mig för att ligga lågt fram till semestern i juli och därefter åka iväg och gå på visningar. Dessvärre är juli lågsäsong på bostadsmarknaden. Jag bokade in ett antal visningar i södra Kalmar län och i Blekinge. En av dessa blev jag riktigt intresserad av, men dessvärre gick det inte att få fram information från Telia om det gick att koppla in internet i huset. Det fanns adsl 24 mbit i grannskapet men för det aktuella huset visade Telias system ”ingen access”. De kunde inte svara på varför det var så utan behövde tid att utreda det. Under den tiden såldes huset.

Det blev alltså inget hus för mig under semestern. Jobbet kom igång igen och tiden gick. Så småningom satt jag dock på hemnet och letade lite utanför mitt ursprungliga sökområde. Jag hade ju en idé om var jag ville bo, men nu testade jag att vidga vyerna lite. Ett absolut krav jag hade var att det skulle vara möjligt att ha ett bra internet i huset. Många husannonser saknar information om detta så jag provade helt enkelt att söka på ”fiber” och tomtstorlek på över 2000 kvm.

BAM! Där var den.

Huset låg i Örebro län, ett område jag inte alls letat i förut och dessutom låg den i odlingszon 4. Jag hade ju inte tänkt mig en odlingszon mer än max 3. Men – huset hade så många detaljer på plus-sidan att jag fick kasta odlingszonen på tippen. Jag insåg att jag nog trots allt måste försöka lära mig att gilla vintern.

Det som sedan har följt har varit en riktig rysare med många oväntade vändningar. Det värsta är väl över men helt klart är det ju inte förrän jag har nycklarna i handen och kan flytta in.

12227585_1083965114969326_1483333505765818179_n

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>