Ett erbjudande jag inte kunde motstå

minirosor-i-butikJag gjorde ett besök på Willys idag då jag tömt skåpen hemma rätt duktigt på mat och behövde fylla på med både det ena och det andra. Vid ingången stod en vagn med minirosor som jag givetvis tog en närmare titt på. När jag fick syn på prislappen, så var det helt givet att jag inte ens behövde överväga om jag skulle köpa en rosplanta. Det blev 6 stycken.

Man kan inte räkna med att minirosor är vinterhärdiga, och man kan inte ens vara säker på storleken i det långa loppet, men av de jag köpt hittills genom åren har alla överlevt vintern och det är bara en som dragit iväg på höjden när jag fått ner den i en rabatt.

Dessa rosor tänkte jag alltså plantera ut i vår och ha som kantväxt intill honungssalvian. I väntan på våren får de husera på fönsterbrädan. Nästan alla mina ytterkrukor i vettig storlek gick åt från förrådet, så det är lite mixat på fönsterbrädan nu. 🙂

Minirosor i kruka

Minirosor i kruka. Krukan till vänster har jag drejat själv.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *