Fick du en citron? Gör lemonad.

Ibland händer det saker i livet som man inte har räknat med, som är obekvämt, skitjobbigt och rent allmänt bara en ”pain in the ass”. Det var inte det man ville ha. Men sånt kan man inte bestämma över själv alla gånger. Det finns lite olika sätt att hantera det på.

Man kan grina, svära och beklaga sig. Streta emot och tycka synd om sig själv. Dessvärre är det inte så konstruktivt, däremot fullt mänskligt. Klarar man av att ta sig förbi det här eller rent av hoppa över klagomuren, ja, det är då möjligheten till utveckling öppnar sig. Lite käckt kan man kalla nästa steg för ”gilla läget”. Gilla är väl att ta i tycker jag, men kan man acceptera att livet suger så går det inte åt så mycket energi till att klaga. Lyckas man slappna av mitt i skiten kan man lättare hitta de strategier och metoder som tar en ur belägenheten. Det är verkligen inte lätt alla gånger men på något sätt går det ändå. Man utvecklas, går vidare och livet blir förmodligen lättare av det nya man lärt sig på vägen.

Ibland kan det också rent av vara så att man skulle inte lärt sig särskilt mycket om man inte råkade ut för lite skit ibland. Så det som är jobbigt och skittråkigt kan i själva verket också fungera som en ganska sträng lärare. Man kan inte fortsätta stampa på samma plats, man får lyfta sig mot nya höjder. Det får man göra gång på gång och vem vet hur bra det kan bli på slutet?

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>