Formuleringar och info i annonser

I många husannonser står det hur långt det är till olika ställen. Det är ju helt klart av intresse att veta hur långt det är till livsmedelsaffärer, vård och även dagis (även om jag själv inte har barn), men varför i hela friden behöver man informeras om hur långt det är till närmaste golfbana?

Är golf något allmänt behov eller intresse hos en majoritet av befolkningen? Det har jag i så fall missat totalt. Jag har aldrig besökt en golfbana och känner inget behov av att prova just det. Det råkar helt enkelt inte ligga inom mitt intresseområde och jag känner faktiskt inte folk som utövar golf heller.

många bollar i luften

Många bollar i luften. Foto från freeimages.com Fotograf titochavi

I platsannonser kan man rätt ofta stöta på formuleringar som att man ska kunna ”ha många bollar i luften” eller att man ska vara ”stresstålig”. För mig innebär ”många bollar i luften” att man jonglerar. Om inte jobbet som annonseras ut gäller för tjänsten som jonglör på en cirkus, så känns uttrycket lite malplacerat.

Vad innebär då ”stresstålighet”? Att man ska orka länge innan man är slutkörd? För mig är det en väsentlig skillnad på att ha mycket att göra och att vara stressad, även om de kan glida i varandra. Att ha mycket att göra kan leda till stress men det behöver inte göra det.

Vid stress utsöndras stresshormonerna adrenalin, noradrenalin och kortisol. Är det dessa man ska vara tålig mot? Hur då? Det enda sätt jag känner till är att koppla av och återhämta sig. Ett konstant påslag av stresshormoner blir aldrig bra då det påverkar hela kroppen negativt, från topp till tå och inifrån och ut. Får det hålla på tillräckligt länge blir vi sjuka (och jag tänker inte bara på utbändhet). Vill arbetsgivare ha sjuk personal? Nej, jag tror inte det fakiskt.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *