Ingen julstress här inte

20141223_191329liten

Mitt julpyssel: Två inköpta hyacinter, några nävar jord och diverse återanvända prylar, blev ett rart jularrangemang. Den fåniga jultomten är bara där för att fylla ut 😉

Den perfekta julen, finns den? Jag vet inte, men varför ska man sträva efter perfektion? Det sätter en onödig press på en. Måste man skicka julkort? Måste man köpa julklappar? Måste man umgås med släkten? Måste man ha viss mat till julen och måste man fira jul överhuvudtaget?

Själv har jag släppt alla måsten och göra bara det jag vill och känner för. Jag tycker det är mysigt med en adventsstjärna i fönstret, så därför har jag det. Jag gillar att ha julgardiner, så därför sätter jag upp dem. Jag gillar även min julduk så då är det den som ligger på bordet vid jul. Jag köper lite traditionella julblommor också, bara för att jag inte kan låta bli. Det blir så fint med dem.

Jag känner inte att jag måste umgås med folk under julen och jag behöver varken någon gran eller julklappar. Förra året blev jag inbjuden till min hyresvärd och det var ju trevligt, men jag trivs bra i mitt eget sällskap också. I år planerar jag att fira julen på egen hand. Det planerade jag förvisso förra året också men planen ändrades visst lite.

Lite god julmat vill jag ju ha, så jag har valt ut det jag själv vill ha. Idag var jag iväg och handlade det och sen ska jag väl göra i ordning det ikväll och i morgon eftermiddag. Det blir ju i sista minuten men eftersom det inte är så mycket känner jag ingen stress över det. Det blir alldeles lagom till mig.

Jag brukar ju inte ge bort några julklappar annat än i undantagsfall och får inga heller mer än möjligen någon enstaka, men om nu någon har lust att ge mig en häst i julklapp så kan jag tipsa om den här videon med instruktioner om hur man slår in den som julklapp:

Nyttig info, eller hur? 😉

Just nu är jag julledig från jobbet och det har lett till att jag inte riktigt har vetat vad jag ska göra av all tid. Hemmet är tillräckligt städat så det behöver jag inte bry mig så mycket om, ridskoleterminen tog slut och det enda jag haft planerat har varit att rida på medryttarhästen 2 gånger i veckan plus en bonusridlektion. Men all övrig tid då? Ja, ett tag kändes det som om jag nog skulle klättra på väggarna av tristess, men så visade det sig att hyresvärdens ponny kunde behöva lite promenader. Tur det. Så nu är jag där och pysslar med den, rider en liten sväng och medan jag ändå är i stallet passar jag på att mocka även till de andra hästarna. Det är lite lagom pyssel tycker jag.

 

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *