Inte ett enda frö

Vi är redan en god bit in i mars och jag har ännu inte sått ett enda frö. Jag har inte ens planerat för några odlingar i år, mer än att jag har köpt en dahlia som jag ska ha i en kruka. Det är egentligen inte alls likt mig. Odling är en stor del av mitt liv. Utan odlingen är jag bara halv.

Så vad är det som är fel egentligen? Tja, trädgården blev ju så gott som klar förra året. Det finns inte mycket yta kvar att odla på. Jag sådde en del frön i höstas som jag hoppas ska bli till fina plantor i år så jag kan göra klart stenpartiet utanför spaljén. Jag sådde lite frön av rosa multiflora också och tänkte att de kanske kan funka att okulera på i augusti (eller nästa år). Det är inget jag provat förut så det bli i så fall en ny erfarenhet. Men mycket större projekt än så finns inte.

Egentligen skulle jag vilja ha ett rejält grönsaksland och det finns också en yta utanför huset som jag skulle kunna odla på. Haken är att jorden är så full med grova trädrötter och sten som inte är lätta att få bort direkt. De ligger för nära ytan och är så pass stora att man antingen behöver maskinkraft eller hjälp av en annan person så man kan spetta upp dem successivt. Då är det en som hanterar spettet och den andra pallar upp stenen med mindre stenar så man till slut får upp den.

baxa-stor-sten

Stenbaxning vid mitt förra boende.

Men nu är jag själv och känner att det nog inte är värt besväret att göra grönsaksland av ytan, då jag ändå inte ska bo kvar här särskilt länge. Visst skulle jag kunna odla i krukor och lådor (typ pallkragar) men då behöver jag köpa en massa jord plus att bevattningsbehovet ökar. Det känner jag mig inte så jättesugen på.

Jag stannar sannolikt över sommaren i alla fall och gör klart de delar av trädgården som inte är klara än, men drömmen om det egna huset och den egna trädgården lever.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>