Läget?

Semestern för i år är slut och jobbet har börjat. Min chef ringde i går och inledde med att fråga om hur läget var. Jag kunde uppriktigt svara henne att det var fantastiskt! För det är så det känns just nu. Jag har aldrig mått bättre i hela mitt liv.

Jag har varit iväg på två resor helt på egen hand under semestern. Det är sådant jag tidigare bara kunna drömma om. Jag har sprängt gränser, vidgat vyer och fått min verklighetsuppfattning förändrad. Jag lät inte min kvarvarande ångest hålla mig fången.

tranor

De tama fåglarna längtar, de vilda flyger.

Jag antog utmaningen att gå emot rädslan och göra det jag ville. Det jag fick tillbaka var större än största vinsten på lotteriet. Jag får nästan nypa mig i armen då och då. Är det här verkligen sant? Kommer det att hålla i sig? Det sistnämnda kan jag förstås inte svara på för det kan ju trots att uppstå situationer då jag går tillbaka till gamla reaktionsmönster. Bara tiden kan utvisa hur det går.

Den sista ångesten försvann någonstans på väg mot Ödeshög. En större del av resorna fann jag mig sittande med ett brett flin över hela ansiktet. Ibland byttes flinet mot en tappad haka och ett Oh-Ah, när någon särskilt vacker landskapsvy uppenbarade sig framför mina ögon.

Under båda dessa resor har jag tältat i diverse skogar. Två nätter tillbringades på camping och en hos mamma men det blev ändå 6 tältnätter totalt ute i bushen. Det som slagit mig är att många reagerat på att jag tältat ute ensam. En såg riktigt skeptisk ut när hon frågade om jag var ute helt ensam. Några andra kommenterade att det var tufft att vara ute så och rent generellt har jag fått uppfattningen att det inte är många som skulle ge sig ut på det här sättet själva. De vågar helt enkelt inte.

Det här har fått mig att fråga mig vad som är normalt (eller en dysfunktion) egentligen. Att inte våga göra saker för att man hindras av panikångest kan väl de flesta enas om är dysfunktionellt. Att våga åka till andra sidan landet eller på en charterresa anses normalt. Men när man gör sådant som de flesta backar på, vad är det då? Dumdristighet? Förvandlas tillståndet då man är lite byxis, till det normala då?

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *