Livet är som en film

scen

En vy som passerat.

Livet är som en film där man själv spelar huvudrollen. Man vet hur det har varit och hur det är nu, men man har ingen aning om hur filmen fortsätter. Jag är lite benägen att tro att det någonstans finns ett manus som i grova drag ger en scener att spela på. Det kan jag såklart inte veta men tanken är spännande.

Under ett yogapass en gång fick jag en bild i huvudet där jag var åtskilligt äldre än jag är nu. Håret var grått och jag kände mig fridfull. Livet hade varit händelserikt med både glädje och sorg. Platsen jag befann mig på var tydlig. Men bilden sa ingenting om vad jag gjort fram till dess. Sådant ska man ju inte veta heller.

Under de senaste åren har min utveckling gått i ett sådant rasande tempo att jag knappt hunnit med själv. Det tar tid att smälta. Just nu sitter jag ganska still i båten och låter mig transporteras av livet. Det som händer, det händer. Lite planer finns det men om och när jag sätter igång att ro igen låter jag vara väldigt osagt.

Jag har ju varit i daglig kontakt med yoga i några år nu och vare sig jag velat det eller inte har jag lärt mig en del om hur det funkar. Den egna erfarenheten har också gett insikter.

För en tid sedan hjälpte jag en tjej via Skype, som hade en jobbig helg. Jag gav henne den grundläggande övningen Långa, djupa andetag. Hennes ångest minskade och hon tog sig igenom helgen. En tid senare nämnde jag detta för en klok yogi, som undrade om jag var deras nästa instruktör. Det hade jag inte tänkt. Men å andra sidan, jag vet inte hur mitt manus ser ut. Det kanske inte går att undvika, vad vet jag?

Med tanke på allt som hänt de senaste åren har jag också fått förslaget att skriva en bok. En bok? Vad sjutton ska jag skriva om? Hur ska jag lägga upp det och vem skriver jag för? Om jag kommer på varför jag ska skriva en bok och för vem, så gör jag väl det, men just nu vet jag inte. Men åter igen, jag vet inte hur mitt manus ser ut.

Så vad kommer jag att se i backspegel den dagen jag står där med en lång grå hårfläta? Den som lever får se, som jag brukar säga.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *