Livsandarna har kvicknat till

Det är inte alltid jag spritter av energi. Under hösten fick jag energiunderskott. På jobbet skulle vi lansera en ny hemsida och det var intensivt med jobb för att få den klar. Samtidigt gick jag på kbt mot min blodfobi och varje session var som att springa ett maraton. Jag var helt slut efter en timmes session. Förutom att terapin drog massor av energi, så tog den också 1½ timme i veckan av min arbetstid som jag då fick jobba ikapp, vanligen under lunchen som jag då kortade av från 1 timme till en ½ timme. Det var i alla fall tur att arbetsgivaren var så flexibel att jag kunde jobba hemma ibland så jag kunde hushålla med energin. Det besparade mig över 1 timme i restid per arbetsdag och gav mig lugnare mornar.

Så här kan det ju vara ibland. Det är bara att göra det bästa av läget.

Under den här tiden har jag så klart inte löptränat utan blivit en soffpotatis.

Två år på rad har jag deltagit i Itrimloppet (5 km). Loppet går i början av juni och den motivationsbrist jag fått efter loppen har inte heller hjälpt till att hålla igång löpträningen.

Men nu börjar det spritta i kroppen igen! Jag vill igång!

20150105_214352För drygt ett år sedan köpte jag ett promenadband som det också går att jogga på. Den tränade jag på hela förra vintern. Nu har jag dammat av den och åter börjat slita på bandet. Jag är ju så bekväm att jag inte vill springa ute i mörker och kyla så ett band är en perfekt lösning, tycker jag. Inomhus har jag dessutom tillgång till musik på ett helt annat sätt än jag skulle ha utomhus. I min favoritlista på Grooveshark finns en hel del låtar (inte alla) som går bra att springa till, eller dansa till för all del, om man känner för det i stället. Det gör jag ju ibland :) .

Det är så skönt att åter få energiöverskott och känna livsandarna i kroppen. :) Jag funderar lite på om jag kanske rent av ska börja träna någon kampsport. För en massa år sedan gick jag en halv termin på aikido och tyckte det var kul, men kom sedan av mig så det blev inget mer då. Jag gillade det där med att använda motståndarens kraft till min egen fördel. Nu har jag ännu inte hittat någon ställe med aikido i närheten, men jag kan gott tänka mig att prova annat också. Om några veckor är det möjligt att prova på gratis en vecka så jag får väl passa på då.

Sen återstår det väl att se om jag verkligen har tid med det. Jag har ju en massa annat för mig också.

Så till sist – en Fårselfie:

20150105_111849litenDet här rara fåret ville så gärna kela idag. Mycket och länge :)

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>