Meningen med livet

För ett tag sedan lånade jag hem filmen One http://en.wikipedia.org/wiki/One:_The_Movie som jag tittade på. Det är några som åker runt och träffar olika personer som de ställer frågor till, både folk på gatan, religiösa och andliga ledare, författare med fler.

Den sista frågan (tror den kom sist) var ”Vad är meningen med livet”. Ingen kunde ge ett rakt svar på det utan alla svävade en del med svaret. Det förvånade mig faktiskt. Själv hade jag redan svaret i huvudet och det var en insikt som kom till mig för några år sedan, t.o.m. innan jag började med yoga.

Det finns antagligen lika många svar som det finns människor men det här är mitt svar:

Meningen med livet är att uppleva, känna (ff.a inåt), utvecklas, lära sig och växa. Vad man lär sig och vad man upplever är inte det viktiga, utan lärandet och upplevandet är poängen i sig. Lärandet sker jämt, förmodligen även när man sover, men definitivt från det man vaknar tills man går och lägger sig och det är våra upplevelser som är motorn i det hela.

Att utvecklas som person är en fantastisk resa. Tänk dig att ditt liv är som en film och du spelar huvudrollen. Just nu är du mitt i handlingen och har inte en aning om hur det kommer att utveckla sig. Det är verkligen jättespännande. Vilka människor kommer man att möta och vad kommer man att råka ut för? Utvecklingen är ofrånkomlig då man måste hantera det som kommer. Det är lika bra att hänga med på tåget och du kommer inte att vara samma person när du tar ditt sista andetag som när du tog ditt första. Du har utvecklats och du har upplevt livet.

 

dagar-som-kom-och-gick

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *