Ny häst att rida

20140930_192038liten

Kenny – söt ponny på ridskolan som jag brukar rida på tisdagar.

Trädgårdssäsongen är i princip slut och det finns inte mycket att pyssla med ute. Lite höstsådder ska jag väl hinna med och så tänkte jag gräva upp lite mer odlingsyta om tillfälle ges. Trädgården är min guldkant och energigivare på sommaren. På vintern ägnar jag mig i stället åt att rida mer. Man kan ju inte bara sitta hemma och häcka. Då ruttnar man ju långsamt.

Av någon anledning brukar jag bli hästlös framåt sommaren men sen när hösten kommer hittar jag en ny häst att rida. För några veckor sedan hittade jag en ny häst att bli medryttare på. Det är ett friesersto som bara är 6 år och kallas för Cleo. Jag har varit lite tveksam till om hon kunde vara rätt häst för mig då hon är så ung och enligt ägaren kunde hon också testa i början.

Cleo

Cleo

Det har hon också gjort och förra veckan var jag inte säker på om jag skulle reda ut det. Idag var krånglet bortblåst. Hon var lite tittig men hörsammade mig när jag ville att hon skulle koncentrera sig på mig i stället. Planen var att rida fram och tillbaka på vägen och sedan fortsätta rida på gärdet utanför stallet, men när jag skrittade tillbaka mot stallet efter lite drygt en halvtimme var jag så nöjd att jag valde att avsluta. Det fanns ju ingen vits med att fortsätta nöta bara för att.

Jag tror att Cleo också var nöjd. Hon kändes avspänd och hade ett vitt mjukt skum runt läpparna.

När jag hittar fler ”knappar” på henne, så jädrar i min låda, vad fin jag tror att hon kan bli. Hoppas jag. Tror jag.

ps. Kolla förresten in världens finaste, sötaste kamel. Jag hoppas på att kunna åka och hälsa på snart.

 

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *