Roligt eller?

För en tid sedan kom jag fram till att jag borde skaffa en ny mobil. Förvisso fungerar den gamla fortfarande klanderfritt efter 4 års användande, men behoven har förändrats. Jag insåg att en ny telefon skulle kunna underlätta en del för mig på vissa punkter.

Så jag började kolla runt på nätet för att se vilken som skulle kunna passa. Jag la ner sökningen ett antal gånger för att jag egentligen inte riktigt var road. Av andra fick jag höra att det minsann var så roligt med en smartphone eller att jag inte skulle nöja mig med någon av de billigare modellerna för dessa var inte ”riktiga” smartphones så som de ska vara (enligt en kille i en teknikbutik). Jaha, ja?

Hur som helst så kom jag tillslut fram till vilken jag skulle köpa och den inhandlades via nätet och levererades dagen efter. Jag började bekanta mig med telefonens funktioner och fick frågan ”Visst är den väl liiiite rolig?” Hm, ja, jo, kanske. Eller med handen på hjärtat, jag kan egentligen bara konstatera att det faktiskt bara är en telefon som har en del andra praktiska funktioner förutom att man kan ringa med den. En nyttopryl, helt enkelt, precis som min bil, en liten Toyota Corolla från 96. Den underlättar något enormt när jag behöver frakta mig själv, och för det mesta även saker, från det ena stället till det andra.

En grej som uppstår varje gång man skaffar en teknikpryl, oavsett om det är en ny kamera, dator, eller mobil, är att man måste lära sig hur den fungerar och-eller göra en massa inställningar. Sånt är jag dessvärre något ointresserad av men ok, you got to do what you got to do, som de säger på utrikiska.

Idag när jag skulle ta en lugn, skön kvällspromenad, funderade jag på om jag skulle testa radiofunktionen i telefonen, alternativt kolla om jag kunde strömma lite musik från någon musiktjänst på nätet. Jag insåg rätt kvickt att jag inte ville det. Istället ville jag ägna all min uppmärksamhet åt min omgivning, se vad som fanns att se, höra det som fanns att höra. Mobilens funktioner kunde jag testa en annan gång. Ägnar man tid åt mobilen finns alltid risken att man missar något, som exempelvis de här tranorna som kom flygande snett bakifrån en kväll.

tranor

Jag har sagt att om jag någonsin sitter med huvudet i en mobil ”bara för att” så får nog någon slå mig. Måtte jag aldrig bli hjärntvättad av mobilanvändandet.

mobil
Är denna roligare…
bil
…än denna?

Voffo då då?

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *