Sallad med musslor och avokado

musslor-avokado-salladSallad är enkelt att fixa i ordning och den här är riktigt god och mättande. Dessutom är den fullproppad med nyttigheter.

Till två portioner sallad går det åt:

1 näve blandad grönsallat
1 tärnad avokado
100 g halverade körsbärstomater
1 dl tinade salladsgrönsaker (ex. Blandning av majs, paprika och ärtor)
1 strimlad salladslök
1 burk musslor i vatten (häll av vattnet)
2 kokta ägg, delade i klyftor.

Alla ingredienser utom äggen blandas. Äggen läggs på sist när salladen är upplagd på ett fat, ett ägg per portion.

Dressing rörs ihop av:

½ msk svensk senap
½ msk fransk senap
½ tsk rödvinsvinäger
1/2 tsk honung
salt och peppar
1½ msk rapsolja
1 tsk vatten
2 msk hackad dill

Blanda senap, vinäger, honung, salt och peppar. Späd med oljan, lite i taget och rör tills dressingen är jämn och slät. Späd med vatten och tillsätt dillen.

Droppa dressingen över salladen. Ät och njut. :)

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>