Sensommar

rozanneFör några veckor sedan flyttade jag på nävan Rozanne. Den är nog den bästa nävan som finns, skulle jag tro. Den bara blommar och blommar och blommar hela sommaren lång. Efter flytten hade jag förväntat mig att den skulle bli lite chockad och kinkig, men nej då, den blommar vidare som om inget alls har hänt. Otroligt.

Sommarastern är som finast just nu och jag sommarasterkan, om jag vill, verkligen slösa med buketter. De står sig lika länge i vas som de står sig ute med rötterna i jorden. Luktärterna står sig också bra i vas och sprider väldoft, men de funkar inte så bra att kombinera med sommarastern p.g.a. storleksskillnaden. Luktärten har lite för korta stjälkar för att kunna mäta sig med den stora astern. Det är ju lite märkligt f.ö. att jag har svårt med parfymerade människor, men gärna tar in en luktasterbukett doftande blommor.

Luktastern har också satt igång att blomma nu. Det är en av de senast blommande perennerna i trädgården. Dessvärre är doften inget märkvärdigt och inte så väldigt njutbar heller. Men den är en rejäl färgklick med sin skarpa rosa färg.

Körsbärstomaterna har också börjat mogna. tomaterInga tomater är ju så goda som de egenodlade. De stora busktomaterna är tyvärr fortfarande långt ifrån mogna. De bara hänger där och är gröna och fina, men ändrar liksom aldrig färg. Jag kanske borde toppat plantorna tidigare.

Chilin har däremot ändrat färg och nu är den stora frågan, vad göra jag av all chili? Och när ska jag äta upp majskolvarna som jag odlat? chiliEn har jag i alla fall ätit upp och den var god.

Den yta som jag sagt att jag skulle gräva upp är färdiggrävd nu. Jösses var hårt i marken det var på slutet. Nu skulle jag bara behöva få tag i lite växter till ytan. Jag får kanske köpa några fröpåsar med sånt jag vill ha mycket av. Annars blir man väl ruinerad. Bara en planta taklök går ju på en bit över 30 kronor. Hm, nä, det är lite för mycket.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *