Själen – finns den?

För en tid sedan dök den frågan upp i ett forum där jag är delaktig. Till min förvåning var det många som inte trodde att själen existerade.

För väldigt många år sedan, när jag var liten, kanske 4-5 år, jag minns inte helt exakt, så var det en person i släkten som dog. Jag blev nyfiken och undrade hur en död människa såg ut. Jag trodde att en död människa var helt platt, utan innehåll. Jag trodde att när man lever så fylls kroppen av själen så att man blir tredimensionell. Det där med att människokroppen består av hjärta, muskler, skelett, lungor och annat, hade jag ingen koll på alls, och att dessa finns kvar även efter att man har dött visste jag inte heller.

Det där kan man ju skratta åt efteråt, men det intressanta här är ju att jag av någon anledning redan i den åldern kunde relatera till själen, samtidigt som jag inte hade koll på den fysiska kroppen. Varför var det så? Kan det ha varit något jag visste redan innan jag föddes?

Men vad är själen? Det tycker jag är en svår fråga att svara på men jag skulle nog säga att det är kärnan i det som är ”jag”. Den skiljer mig från dig. Den är en del i min personlighet. Den gör att min kropp lever och kan uppleva allt som händer. Och jag tror att den också hjälper mig att ta in information från omvärlden så att jag har en intuition och en kommunikation på hjärtats nivå.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *