Smider nya planer för min trädgård

framtida_stenpartiJag har börjat gräva upp remsan med ogräs utanför spaljén. Det är en hel del sten och grus i jorden. En liten bit ner är det rätt hårt. Riktig skitjord med andra ord. Jag tänkte att det blir perfekt att ha lavendel där. Ju sämre jord desto bättre. Det där lät ju som en total konflikt, eller hur? Det tyckte min syrra i alla fall, men lavendeln är anpassad för att leva gott i dålig jord, så det bör funka.

Mina lavendelsticklingar mår för övrigt riktigt prima. Jag tror aldrig att jag lyckats så väl med dem som den här gången. Det är bara 4-5 stycken som har dött. De som ser ut att vara i prima skick är 57 stycken.

Närmare titt på den dåliga jorden.

Närmare titt på den dåliga jorden.

Jag har alltså väldigt gott om lavendel att plantera på ytan men vid närmare eftertanke så behöver jag komplettera med annat. Det blir lite väl enahanda med bara lavendel.

På ytan där det växer majs i år kommer jag att plantera trädgårdsriddarsporrar senare i höst och luktastern som jag borde hålla lite kort med uppbindning, kommer att vara kvar. Även honungssalvian kommer att vara kvar. Daggkåpan funderar jag på att gräva upp och kasta. De är så trista med mjöldagg och annat tråk. Dagliljan ska flytta. Hur jag gör med resten har jag inte bestämt men det är 3 nävor, ett fackelblomster och en iris som jag måste fundera på vad jag ska göra med.

Det blir alltså en rätt lång och i ena änden, bred, yta som ska göras i ordning. Jag funderar lite på att göra det som ett stenparti. Då skulle jag behöva mer sten och också kanske behöva bygga upp jordnivån lite här och där. Något vattenblänk skulle säkert vara fint. Vilka växter jag ska ha har jag inte bestämt, men nejlikor är helt klart av intresse. Ett flertal av dem funkar bra i torr jord.

Men sen då? Jag vet inte riktigt än. Har du någon idé får du gärna kläcka den. Det kan hända att jag nappar om jag gillar idén.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *