Snabbmat – Räkmacka

räkmackaIbland har jag helt enkelt inte riktigt tid att laga mat och en stående favorit i sådana lägen är att göra i ordning en räkmacka som funkar som lunch eller middag. Enkelt och hur gott som helst.

Dressingen räcker till 2 mackor men kan ju halveras om man inte tänker äta en till macka inom snar framtid. Den gör jag av 2 msk lätt creme fraiche, 1 msk lättmajonnäs och cirka 1 tsk senap som rörs ihop.

Jag brer lite av dressingen på en skiva bröd av valfri sort (Kneipp och Pågens havreguld Surdegsbröd är favoriter) och sedan skivar jag ett kokt ägg som jag fördelar ovanpå. Ovanpå ägget lägger jag 75 gram tinade skalade räckor och klickar sedan på mer dressing.

Bara en räkmacka till lunch/middag är inte helt komplett så jag brukar koka en rejäl portion broccoli som jag sedan lägger runt mackan.Trots att jag är en typ som är ”hungrig jämt” så står jag mig bra på det här och den innehåller färre kalorier än man först kan tro.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>