Vad hände med hantverkslusten?

Jag har genom hela livet varit en skapande person och jag lärde mig sticka och virka långt innan det blev aktuellt i syslöjden i skolan. Genom åren har det blivit en mängd olika alster i varierande tekniker. Förutom stickning och virkning har jag sytt, broderat, snickrat, gjort alster av metalltråd, tovat, snidat i ben och horn, skapat kort med pressade blommor. Har jag glömt något? Vet inte.

Under ett antal år hade jag angorakaniner som jag tog tillvara ullen ifrån. En gång skickade jag in ull till ett spinneri tillsammans med andra angorakaninägare och jag fick en hel säck garn tillbaka då angoran blandades med 50 % fårull. Jag har fortfarande kvar en del av garnet.

Jag och min förra sambo hade under några år en hemsida där vi visade upp våra alster. Dessvärre verkar det som om jag tappat bort de flesta bilderna, men efter att ha rotat runt lite hittade jag några bilder.

Virkad duk

Virkad duk

Julbroderi

Julbroderi

Pärlhalsband som jag gjort mönstret till själv.

Pärlhalsband som jag gjort mönstret till själv. Mönstret finns uppskrivet och ett tag sålde jag det på Tradera, men det gör jag inte längre.

Stickad tröja av mönster jag skapat själv.

Stickad tröja av angoragarnet som blev då jag skickade ullen till ett spinneri. Mönstret till tröjan har jag skapat själv.

Det är inte så ofta numera som jag gör olika hantverk. Förra hösten blev det ett broderi och just nu håller jag på att sticka en halsduk av ett effektgarn. Den blir nog mysig när den blir klar. Under sommaren torkade jag en del blommor också som jag gjorde ett fint arrangemang av. Den borde jag väl visa en bild av men jag orkar inte riktigt rigga upp vettig belysning för att få en vettig bild. Någon annan gång kanske.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *