Väldigt mycket pengar

Ett fint hus jag åkte förbi för några år sedan. Det var till salu för under 400 000.

Ett fint hus jag åkte förbi för några år sedan. Det var till salu för under 400 000.

Det är ingen hemlighet att jag vill köpa ett hus. Jag skulle aldrig trivas i en lägenhet och dessutom är jag ju trädgårdsberoende, så givetvis vill jag ha en egen tomt att leka loss på. Häromdagen när jag pratade med en person om saken, nämnde jag vad jag har för budget inför ett husköp.

”Det är ju väldigt mycket pengar”, sa hon då.

Ja, men det räcker absolut ingenstans i Stockholmsområdet. I dagsläget finns det bara två objekt som ligger inom den summan (i rätt område, d.v.s. max 3 mil enkel väg från jobbet) och i den ena finns varken avlopp eller vatten indraget i huset, i den andra finns det ingen toalett utan det är torrtoa i en sidobyggnad som gäller. Dessa är alltså helt ointressanta och de ligger dessutom i fritidshusområden. Jag vill hellre ha något fristående med grannarna på lite avstånd.

Tillgången och standarden på hus i min prisklass skiljer sig heller inte nämnvärt över året. I klarspråk betyder det att jag är tvungen att flytta för att få mitt hus. Just nu hyr jag ju ett litet hus, men det är ingen långsiktig lösning att bo kvar. Jag har exempelvis ingen egen dusch, bara för att nämna en av de brister som finns med boendet.

Eftersom jag behöver flytta så behöver jag också ett nytt jobb. Det där har jag grunnat rätt mycket på faktiskt. Jag gillar ju mitt nuvarande jobb och vill inte byta till något sämre. Så det är en utmaning jag behöver ta mig igenom. Jag har börjat få idéer om hur det ska gå till men har inte tänkt färdigt. Det kommer. Jag vet dock inte när.

Som jag sagt tidigare:

Där det finns en vilja finns det en väg

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>