Om mig

jag-i-ramHej, jag heter Mervi.

Jag har många intressen och med ett tillägg av skrivklåda så blev det till slut att jag startade den här bloggen. En passion jag har är blommor/odling/trädgård så det har en självklar plats här. På min fritid rider jag en del och några dagar i veckan löptränar jag.

Jag jobbar heltid som administrativ assistent på ett yogaföretag som specialiserat sig på medicinsk yoga. I samband med en skaplig viktminskning har jag fått ett ökat intresse för mat. Jag har alltid trivts bäst på landet och bor just nu på en gård där jag hyr ett litet hus. Drömmen är att någon gång kunna köpa mig ett eget hus med en tomt där jag kan odla både för nytta och nöje.

Jag fick inte den lättaste vägen att gå i livet men med det jag lärt mig på vägen har det varit värt mödan. Utvecklingen går dessutom alltid framåt och jag kommer att skriva om dessa erfarenheter.

I dag vet jag att en jobbig uppväxt med trassligheter i familjen, mobbing, panikångest och långvarig sjukskrivning inte är en prognos för hur resten av livet kommer att se ut. Jag vet också att trots att en läkare är beredd att förtidspensionera för att inget denne kan göra fungerar, så kan man ändå hitta en annan väg ut. För mig gick den vägen via meditation, yoga och en självhjälpsbok.

Mitt valspråk är:

Där det finns en vilja finns det en väg.

Nyckelordet där är ”vilja” inte ”önskan”. Då kan man nämligen få vänta länge på att något ska hända. När man vill något lyfter man på ändan och ser till att det händer. Vägen kommer förmodligen inte att bli spikrak men det är ändå en väg. Ibland kommer man dit man vill, ibland kanske man får acceptera att det inte gick och ibland kanske man kommer fram till att det trots allt bara var en önskan man hade och man inte var villig att betala priset för att få det. Oavsett utgång har resan aldrig varit förgäves.

 

Mervi Lievonen

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestStumbleUponDela

2 reaktion på “Om mig

  1. Pingback: Framsteg med fobi | Magia Naturalis

  2. Pingback: Där det finns en vilja finns det en väg - Del 1 - Magia Naturalis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *